Gepubliceerd 30-12-2019 17:00
Rond de kerstdagen ontvingen we als Neil Diamond Tribute verschrikkelijk slecht nieuws over onze leadzanger Ben Spierings.

Zijn unieke stemgeluid heeft een onuitwisbare indruk gemaakt bij alle concerten. Zoals de landelijke pers nog schreef: “Neil Diamond treedt niet meer op, maar gelukkig hebben we Ben Spierings nog.” Maar hoe mooi en fantastisch deze reeks successen ook zijn, je bent en blijft afhankelijk van ieders gezondheid. Het jaar 2019 kende op dat gebied al tegenslagen. In het voorjaar werd Ben Spierings erg ziek, met ziekenhuisopnames tot gevolg. Na de zomer herstelde Ben en een mooi vervolg kwam. Helaas, net voor de kerstdagen kregen we verschrikkelijk slecht nieuws… Ben is weer erg ziek, heel erg ziek. De diagnose van de behandelende artsen in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven is onbeschrijfelijk dramatisch. Dit hebben de bandleden als een enorme dreun ervaren. We zijn allemaal enorm aangeslagen.

Het is Ben’s allergrootste wens, zolang dat verantwoord en mogelijk is, om zijn dierbare Diamond-songs te blijven zingen met de band. Daarin ondersteunen we als band onze frontman volledig. Hij  wil z’n fans nooit teleurstellen. Wanneer het echt niet meer gaat hebben we als band gezorgd voor een professionele ‘stand-in’. “The Show Must Go On”. Dat zijn ook Ben’s woorden! Ons bijzondere muzikantencollectief, inclusief Ben, wil hoe dan ook het voortbestaan van de Neil Diamond Tribute garanderen.  Het nieuws is her en der al doorgesijpeld en Ben ontvangt al hartverwarmende reacties op sociale media. Deze zullen onbeantwoord blijven. We rekenen daarvoor op respect en begrip. Een reactie in de vorm van een oorverdovend applaus wanneer Ben toch besluit om z’n fans niet teleur te stellen zullen we zeer op prijs stellen. De agenda zoals beschreven op de site blijft gehandhaafd.  Wanneer het voor Ben onmogelijk is verder te zingen gaan we door met een geschikte vervanger. Het voortbestaan van de band is een dierbare wens van ons allemaal.

Ben, Ellen, Alberta, Jacky, Piet, Peter, Bob, Frans, Bart, Walter, Marcel, Jos, Geert en Helwig.